R+S Solutions, Energotehnika i Forum Srbija Nemačka unapredjuju saradnju

R+S Solutions Holding, Energotehnika Južna Bačka i Forum Srbija Nemačka žele da unaprede privredne odnose između Srbije i Nemačke

Beograd, 23. april 2014. – Privredna delegacija „R+S Solutions Holding AG“ iz Fulde (Nemačka), “Energotehnike Južna Bačka“ i zajedničkog, novoosnovanog, nemačko-srpskog preduzeća „RSE GmbH“, sastali su se sa članom Upravnog Odbora „Foruma Srbija Nemačka“ Bojanom Predojevićem, sa porukom da Nemački investitori imaju interesovanja za osnivanjem zajedničkih  preduzeća sa srpskim partnerima.

Novoosnovano nemačko-srpsko preduzeće RSE GmbH realizuje projekte u delu elektro instalacija i montaže elektroenergetske opreme na naponskim nivoima od 0,4 – 400 kV. Namera srpskih i nemačkih osnivača, Energotehnike Južne Bačke i R+S Solutions Holding AG je da do kraja ove godine, u pvoj fazi razvoja nove zajedničke kompanije, uposle oko 50 inženjera i tehničara iz Srbije, a do kraja 2015. taj broj će se povećati na 150-200 srpskih stručnjaka, kojima će biti omogućeni svi uslovi za trajno zaposlenje u Nemačkoj. Srpski  elektroinženjeri i tehničari su pokazali visok nivo znanja, stručnosti i kvaliteta. Nemački partner je to prepoznao i odlučio da investira u njihovo usavršavanje, što je doprinelo osnivanju  centra za obuku u kompaniji Energotehnika Južna Bačka, gde polaznici stiču teoretska i praktična znanja neophodna za realizaciju projekata u Nemačkoj. Namera osnivača je da preduzme aktivnosti na trajnom zapošljavanju srpskih radnika u Nemačkoj, čime bi se ojačali kadrovski potencijali oba preduzeća, stavljajući ih na raspolaganje srpskom i nemačkom elektroenergetskom sektoru u budućnosti. Ujedno, novoosnovano preduzeće želi da uspostavi saradnju sa nemačkim kompanijama  koje već posluju u Srbiji, i na taj način da preuzme na sebe rešavanje svih potreba nemačkih investitora u oblasti elektro i mašinskih instalacija.

Dogovoreno je da Forum podrži buduće aktivnosti novo-osnovanog preduzeća RSE u Srbiji i Nemačkoj, kao i da zajedničkim snagama delujemo u pravcu privlačenja novih nemačkih investitora u elektro- energetski sektor, gde je Nemačka privreda među vodećima u svetu “ – istakao je član Upravnog odbora Foruma Srbija Nemačka Bojan Predojević. Forum Srbija Nemačka osnovan je 10. aprila o.g. sa namerom da ponudi različitim delovima srpskog, ali i nemačkog društva mogućnost da u zajedničkom interesu,  kroz intenzivnu razmenu jasno artikulišu posebno važne teme i na taj način pruže podršku Srbiji u pripremi za preuzimanje uloge pouzdanog partera u Evropskoj uniji. Cilj Udruženja je razvoj i unapređenje srpsko- nemačkih odnosa u oblastima politike, privrede, kulture, obrazovanja i nauke. Članovi Udruženja posvećeni su stvaranju novih okvira za otvoreni dijalog i razmenu znanja profesionalaca i stručnjaka iz Srbije i Nemačke.

Facebook Twitter Email LinkedIn

Do you love this theme?

Buy it from Themeforest