PONOVO SE ORGANIZUJU BEOGRADSKI DIJALOZI! OVOGA PUTA PRIČAMO O MIGRACIJI I READMISIJI

Nakon uspešnog pokretanja ove inicijative u februaru, treći po redu Beogradski dijalozi će biti održani 13. septembra 2016. u Skupštini grada Beograda sa početkom u 10:00č.

Beogradske dijaloge organizuje Forum Srbija Nemačka u saradnji sa Beogradskim fondom za političku izuzetnost, a u sklopu Nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje.

Inicijativa Beogradski dijalozi pokrenuta je 10. februara 2015. godine, sa ciljem da se ojača opredeljenje Srbije za nastavak puta ka članstvu u EU, kao i za dodatnu izgradnju kapaciteta za sprovođenje dubinskih reformi na ovom putu i to kroz otvoreni dijalog između donosilaca odluka i stručnjaka iz Nemačke i drugih država članica EU sa jedne, i Srbije sa druge strane. Nemačko-srpska inicijativa za održivi rast i zapošljavanje pokrenuta je 28. maja 2015. godine između Vlade Savezne Republike Nemačke i Vlade Republike Srbije, a u sklopu posete Saveznog ministara za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) SR Nemačke Gerda Milera Srbiji. Pod svojim okriljem ne povezuje samo sve ranije pokrenute i nove projekte u okviru nemačko-srpske razvojne saradnje, već objedinjuje i priprema i buduće mere, koje će biti sporovođene od nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ, kao i nemačke razvojne banke KfW.


a54a8027

a54a7603

a54a7885

 

Više informacija o prethodnim konferencijama Beogradskih dijaloga možete pronaći ovde:

http://www.forumsrbijanemacka.org/beogradski-dijalozi-4/

http://www.forumsrbijanemacka.org/drugi-beogradski-dijalozi/

Treći beogradski dijalozi će biti posvećeni poteškoćama readmisije i održive integracije povratnika u Srbiju, koje su intenzifikovane tekućim migracionim tokovima. Ovom prilikom će biti predstavljeni i rezultati istraživanja «Studija o potencijalnim migrantima iz Srbije i povratnicima u Srbiju», realizovanog od strane Beogradskog fonda za političku izuzetnost u okviru Nemačko-srpske inicijative za održivi rast i zapošljavanje.

Očekujemo da će se prilikom skupa uvodnim rečima obratiti Goran Knežević, ministar privrede, Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nj.E. Aksel Ditman, ambasador SR Nemačke u Beogradu, Oskar Benedikt, zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji i Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije.

Dve prateće panel diskusije, u kojoj će učešće uzeti predstavnici privrede i predstavnici državnih organa zaduženih za socijalna, ekonomska i migraciona pitanja, usredsrediće se na odgovore koje pruža država na izazov readmisije i reintegracije, kao i na potencijalna rešenja u vidu zaposlenja i osposobljavanja za rad u cilju održive reintegracije povratnika.

Detaljan program možete pogledati na sajtu medijskog pokrovitelja događaja, novinske agencije Tanjug.

 

 

_alx0907

a54a7645

a54a8131

 

Facebook Twitter Email LinkedIn

Do you love this theme?

Buy it from Themeforest